Ο Ιατρός

ΙΑΤΡΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΑΝΤΕΣ ΜΙΧΑΛΗΣ -ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Ο κ. Χαντές Μιχάλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Εξειδίκευση στην Αρθροσκοπική Χειρουργική (Γόνατος, Ώμου, Ποδοκνημικής, Αγκώνα, Ισχίου), στις Αθλητικές Κακώσεις (αστάθεια γόνατος, χειρουργική προσθίου χιαστού συνδέσμου, μηνισκικών βλαβών, χόνδρινων βλαβών, αστάθεια ώμου, ρήξη τενοντίου πετάλου του ώμου) και στην Επανορθωτική Χειρουργική μεγάλων αρθρώσεων. Μετεκπαίδευση στην Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επί 2ετία, στο αντικείμενο της Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και Αθλητικών Κακώσεων.

Η αναγνωρισιμότητα του Κυρίου Χαντέ στον χώρο της Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και των Αθλητικών Κακώσεων στον Ελληνικό αλλά και στον Ευρωπαικό και παγκόσμιο χάρτη φαίνεται από τις θέσεις που κατέχει στις επιστημονικές εταιρείες που ασχολούνται με το αντικείμενα αυτά:

Πρώην Πρόεδρος (2012-2014) της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας και Αθλητικών Κακώσεων.

Ο κ. Χαντές είναι ο πρώτος Έλληνας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (από το 2014) της E.S.S.K.A. (European Society for Sports, Knee and Arthroscopy – Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αρθροσκόπησης Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων), Μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedics Sports Medicine – Παγκόσμια Εταιρεία Αρθροσκόπησης Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων).

Μέλος της εκδοτικής επιτροπής διεθνών επιστημονικών περιοδικών (Americal Journal of Sports Medicine and Knee Surgey Sports Traumatology and Arthroscopy) με αντικείμενο την Αρθροσκοπική Χειρουργική και Αθληικές Κακώσεις.

Πλούσιο επιστημονικό έργο με πάνω από 60 διεθνείς δημοσιεύσεις σχετικά με την Αρθροσκοπική Χειρουργική και Αθλητικές Κακώσεις. Ο κύριος Χαντές έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια με θέματα σχετικά με την Αρθροσκοπική Χειρουργική και τις Αθλητικές Κακώσεις. Επίσης έχει κάνει πάνω από 500 διαλέξεις σε συνέδρια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Ο Κύριος Χαντές έχει πάνω από 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας στις παθήσεις ώμου, γόνατος, ισχίου και Ορθοπαιδικού τραύματος, και περισσότερες από 20.000 επεμβάσεις. Η πολυετής εμπειρία και η συνεχής ενασχόληση στο διεθνή χώρο με το αντικείμενο της Αρθροσκοπικής Χειρουργικής των Αθλητικών Κακώσεων και της Επανορθωτικής Χειρουργικής εγγυάται ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΝΤΕΣ ΜΙΧΑΗΛ